Faciliteiten op Campus Uilenstede

Campus Uilenstede is met ca. 3.400 bewoners de grootste studentencampus van Noord-Europa. Een klein dorp. Daarom vind je er een aantal onmisbare voorzieningen, die het zelfstandig wonen en studeren nét even iets makkelijker en aangenamer maken.

Winkels & Horeca

Duikwinkel SubLub

Sublub heeft een uitgebreid assortiment duik- en snorkelmateriaal. Ook kun je er terecht voor duikcursussen. Kijk op de website voor meer informatie en cursusdata of loop eens binnen.

Sublub

De Boekenuil

Boekenuil is een studieboekenwinkel en printshop. Je kunt er terecht voor studieboeken en -materialen, print- en copywerk, telefoon- en pc-reparaties, drukwerk en (pas)foto’s.

Boekenuil

De Boemerang

De Boemerang is een non-profit kringloopwinkel. Wij verkopen tweedehands artikelen voor een leuke prijs! U kunt uw goederen natuurlijk ook aan ons doneren. Een tweede kans voor goede producten!

De Boemerang

Supermarkt De Keet

Voor je dagelijkse boodschappen op de campus kun je terecht bij Supermarkt De Keet.  Doordeweeks open van 10.00 tot 22.00 uur. Zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur en zondag gesloten.

Facebook

Fietsenmaker Het Wiel

Bij Fietsenmaker Het Wiel kun je terecht voor nieuwe en tweedehands fietsen, reparaties en accessoires.

Facebook

Theater De Griffioen

Theater De Griffioen biedt een breed cultureel aanbod: theater, cabaret, cursussen en films. De Griffioen heeft speciale studententarieven.

Griffioen

Il Caffè

Il Caffè is de horecagelegenheid voor Uilenstede en omgeving: een echt buurtcafé. Je kunt hier lunchen en dineren en er vinden activiteiten plaats. Il Caffè is vijf dagen per week geopend.

Il Caffè
Facebook

Medisch Cluster

Huisarts Kronenburg

Bij Huisarts Kronenburg kun je van 8 tot 10 uur ‘s ochtends inlopen zonder afspraak.

Huisarts Kronenberg

Tandartspraktijk Laan van Kronenburg

Tandartspraktijk Laan van Uilenstede neemt nog nieuwe klanten aan. Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 08.30-17.00 uur. Woensdag van 11.00 tot 19.30 uur.

Tandartspraktijk Laan van Kronenburg

Ithaca Psychotherapie praktijk

Blijf niet rondlopen met klachten als somberheid, angsten, burn out of problemen die met je persoonlijkheid te maken hebben. De specialisten van Ithaca bieden hulp en diverse therapieën in meerdere talen.

Ithaca Psychotherapie praktijk

Organisaties

Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU)

De Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) behartigt de belangen van de bewoners van Uilenstede. VBU overlegt met partijen als DUWO, politie, brandweer en gemeente om de leefbaarheid op de campus te vergroten. Maar je kunt er ook gereedschap lenen. Daarnaast organiseert de VBU-commissie regelmatig evenementen en feesten op de campus.

Vereniging Bewoners Uilenstede

DUWO

Zoek je een kamer? Neem contact op met DUWO. DUWO biedt zoveel mogelijk studenten uit binnen- en buitenland onderdak, met betaalbare woningen die aan alle hedendaagse eisen voldoen.

DUWO

Sportcentrum VU

Sportcentrum VU brengt mensen bij elkaar, wil het beste in ze naar boven brengen en daarmee onvergetelijke ervaringen realiseren. Door de binding met de Vrije Universiteit sporten veel VU-studenten en VU-medewerkers bij

Sportcentrum VU biedt meer dan 35 verschillende sporten aan, van fitness tot yoga en van zaalvoetbal tot boksen. Veel VU-studenten en VU-medewerkers sporten bij Sportcentrum VU, maar ook buurtbewoners uit Amstelveen en bedrijven uit de omgeving.

Sportcentrum VU