Hey smart people,
safety is stupidly simple.

Samen zorgen we ervoor dat Campus Uilenstede een veilige plek is om te wonen. Daar zijn al veel maatregelen voor getroffen. Maar er moet nog meer gebeuren en dat kunnen wij natuurlijk niet alleen, daar hebben we jouw hulp bij nodig! Lees wat wij al hebben gedaan en wat je zelf kunt doen om te helpen.
SAFETY TOPICS

VEILIGHEIDS THEMA’S

WAT KUN JE ZELF DOEN?

VERBETERINGEN OP DE CAMPUS

JOUW SAFETY TEAM

VEILIGHEIDSTHEMA’S

Als onderdeel van een veiligheidscampagne komen gedurende het jaar specifieke thema’s aan bod. Regelmatig worden in het kader daarvan speciale acties of evenementen georganiseerd. Hier lees je er alles over.

VEILIGHEIDSTHEMA VAN DE MAAND

Enjoying your life at Campus? Make sure everyone does”

Het kan soms best een overweldigend zijn; een nieuwe omgeving, nieuwe vrienden en een nieuwe opleiding. Op zeker moment kun je het gevoel krijgen dat je wel wat hulp kunt gebruiken of je merkt dat een van je vrienden een helpende hand nodig heeft. Let op elkaar! Zo zorgen we er samen voor dat iedereen het naar z’n zin heeft op Campus Uilenstede.

Uitgaan
Een topavond stappen met je vrienden? Maak het niet té gek, wees verstandig voor jezelf en voor anderen. Hier vind je wat handige tips.

Organisaties die je helpen
Er zijn diverse instellingen en organisaties in de buurt die vragen kunnen beantwoorden en hulp kunnen bieden wanneer dat nodig is. Al die informatie hebben we voor je verzameld en samengebracht op de Sociale Kaart voor Uilenstede. Hierop staan contactadressen en andere informatie die voor jou belangrijk kunnen zijn. Voor medische en psychische hulp, maatschappelijk werk, jongerenzorg, verslavingen en meer.

WAT KUN JE ZELF DOEN?

Veiligheid in praktijk brengen is eigenlijk heel simpel. Hieronder zie je wat je kunt doen om jezelf en je omgeving veilig te houden.

PERSOONLIJKE VEILIGHEID

 • Ben je eenzaam, heb je problemen of zoek je hulp, kijk op de Sociale Kaart voor alle contactadressen van instanties die jou kunnen helpen.
 • Neem op weg naar huis altijd een goed verlichte route, liefst met cameratoezicht.
 • Weet wat je moet doen in geval van nood, handige informatie voor internationale studenten. Lees meer!
 • Actuele buurtinformatie van de politie voor Uilenstede. Lees meer!

VOORKOM ONGEWENSTE GASTEN

 • Doe je voordeur op slot.
 • Check of de deur achter je echt in het slot valt.
 • Laat geen onbekenden zomaar mee naar binnen gaan. Vraag altijd of ze in het gebouw wonen of bij wie ze op bezoek gaan.
 • Wanneer je een feest organiseert, zorg dan dat je alle mensen kent die op jouw feest komen. Laat geen ongenode gasten het pand binnen.

BRANDVEILIGHEID

 • Controleer de batterijen van de rookmelder regelmatig (bijvoorbeeld elke eerste maandag van de maand, wanneer het luchtalarm wordt getest). Lees meer!
 • Wil je een gratis veiligheidsinspectie van jouw kamer plus advies? Vraag het aan via 020-555 6000 of via samenbrandveilig@brandweeraa.nl
 • Geïnteresseerd in een gratis rookmelder? Lees meer!
 • Informatie over brandveiligheid. Lees meer!
 • Houd de vluchtroutes vrij. Lees meer!
 • Vlam in de pan? Weet wat je moet doen? Lees meer!

VERBETERINGEN OP DE CAMPUS

Ieder mens woont liefst in een veilige buurt. Campus Uilenstede is met ca. 3.400 bewoners de grootste studentencampus van Noord-Europa. Om ervoor te zorgen dat het een veilige en prettige plek is om te wonen hebben VBU, DUWO, Gemeente Amstelveen, brandweer Amsterdam Amstelland, politie en de VU de handen ineen geslagen en maatregelen genomen.

Wat we al hebben bereikt:

 • Cameratoezicht in openbare ruimtes.
 • De entrees van appartementengebouwen voorzien van een intercomsysteem.
 • De brug naar de Arboretumlaan verwijderd.
 • De tunnel onder de Beneluxbaan opgeschoond.
 • Twee plekken die al bestemd waren om te barbecuen zijn voorzien van veilige, permanente barbecues.
 • Onderzoek naar de verkeerssnelheid in de nabije omgeving en uitbreiding van de parkeervakken voor scooters.
 • Tegengaan van het groeiend aantal achtergelaten fietsen.

JOUW ‘SAFETY TEAM’

Samen bereiken we meer. Daarom hebben bewonersvereniging VBU, woningcorporatie DUWO, Gemeente Amstelveen, brandweer Amstelland, politie en VU samen de krachten gebundeld, om ervoor te zorgen dat Campus Uilenstede een veilige en prettige plek blijft om te wonen. Wie zijn deze partners en wat doen ze?

De Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) behartigt de belangen van de bewoners van Uilenstede. VBU overlegt met partijen als DUWO, de politie, brandweer en gemeente om de leefbaarheid op de campus te vergroten. Daarnaast organiseert de VBU-commissie regelmatig evenementen en feesten op de campus.

DUWO is de studentenhuisvester op Uilenstede. Ze hebben ook studentenkamers en woningen in Amsterdam, Amstelveen, Delft, Den Haag, Deventer, Haarlem, Hoofddorp, Leiden en Wageningen.

De Gemeente Amstelveen helpt bij alles dat met de woonkwaliteit in Uilenstede te maken heeft en draagt als partner van het Safety Team bij aan verbeteringen in de openbare ruimte om de veiligheid op de Uilenstede Campus te vergroten.

Brandweer Amsterdam-Amstelland is een onmisbare schakel binnen het Safety Team. Hun voornaamste doel is om het bewustzijn op gebied van brandveiligheid te vergroten.

De politie is onze betrouwbare partner als het gaat om de algemene veiligheid op Campus Uilenstede. Ze staan altijd paraat, maar leren je ook wat je zelf kunt doen om de veiligheid op de campus te verbeteren.

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft een gastvrije, centraal gelegen stadscampus op de Zuidas. Een plek waar mensen zich thuis voelen en elkaar ontmoeten. Hetzelfde geldt voor onze locatie Campus Uilenstede. Om dezelfde hoge standaard te kunnen handhaven nemen ze vanzelfsprekend deel aan deze samenwerking.

CONTACT OPNEMEN?

Heb je vragen of suggesties?
Laat het ons weten!

Stuur een bericht

Partners